اهمیت زمان بندی برای کاهش وزن

به گزارش مجله سرگرمی، علم تغذیه نشان داده است که علاوه بر میزان کالری دریافتی، زمان دریافت آن نیز اهمیت دارد به گونه ای که دریافت کالری های بیشتر در صبح و دریافت کالری های کمتر در عصر به کاهش وزن یاری می نماید.

اهمیت زمان بندی برای کاهش وزن

به گزارش، بسیاری از افراد در عصر ها آغاز به خوردن هله وهوله های مختلف می نمایند. علت این کار می تواند خستگی افراد، نداشتن تمرکز کافی برای انجام کار های مختلف خود و بی حوصله بودن آن ها باشد که منجر به روی آوردن به خوردن غذا های پرچرب و شیرین می گردد.

تحقیقات بسیاری نشان داده که بدن ما در مقابل کالری های دریافتی چگونه در ساعات صبحگاهی نسبت به ساعات عصرگاهی واکنش نشان می دهد.

علت این امر مربوط به علم پیچیده ریتم های شبانه روزی است. این ریتم ها شامل تغییرات جسمی، روانی و رفتاری در بدن است که یک چرخه تقریباً 24 ساعته را دنبال می نمایند. این ریتم ها توسط یک ساعت بیولوژیکی در مغز راهنمایی می شوند که در درجه اول تحت تأثیر نور است و به سایر ساعت های محیطی در عضلات و اندام ها، ساعت روز را اعلام می نماید.

از آنجا که ریتم های شبانه روزی بر چگونگی متابولیزه شدن کالری ها، کربوهیدرات ها و چربی ها طی یک دوره 24 ساعته تأثیر می گذارند، این عامل می تواند چرایی کاهش سرعت کم کردن وزن با دریافت کالری های بیشتر در ساعات عصرگاهی را شرح دهد.

یک مطالعه علت این امر را کشف نموده است. این مطالعه شامل 420 شرکت نماینده دارای اضافه وزن و چاق بوده که به دو گروه افرادی که زود غذا می خوردند و افرادی که دیر غذا می خوردند، تقسیم شده بودند.

افرادی که زود غذا می خوردند پیش از ساعت 3 بعدازظهر و افرادی که دیر غذا می خوردند پس از ساعت 3 بعدازظهر ناهار می خوردند. افرادی که دیر غذا می خوردند هم چنین به نسبت افرادی که زود غذا می خوردند صبحانه های کم کالری تری خورده یا بیشتر از خوردن صبحانه صرف نظر می کردند.

در اواخر دوره 20 هفته ای مطالعه با وجود این که هر دو گروه تقریباً روزانه 1400 کالری و با میزان مشابه چربی، پروتئین و کربوهیدرات دریافت می کردند، افرادی که دیر غذا می خوردند نسبت به افرادی که زود غذا می خوردند وزن کمتری از دست داده و در عین حال با سرعت کمتری این میزان وزن را از دست می دادند.

این تحقیقات نشان می دهد کالری که ما در نتیجه هضم، جذب و متابولیسم ریزمغذی های موجود در مواد غذایی مصرفی مان می سوزانیم، تحت تأثیر سیستم شبانه روزی بدنمان است و این سیستم در ساعت 8 شب کمتر از ساعت 8 صبح فعالیت دارد.

در نتیجه اگر قصد کاهش وزن دارید سعی کنید تا حد ممکن کالری مورد احتیاج خود را در ساعات اولیه روز دریافت کنید. وعده صبحانه را از دست ندهید و به آن چه که برای ناهار و شام می خورید توجه داشته باشید. مصرف ماهی و مرغ و سبزیجات را بیشتر کنید. برای وعده شام میزان غذای خود را نصف کنید یا از میزان کربوهیدرات در این وعده بکاهید.

کارگران شیفت شب نیز می توانند تغذیه خود را با ریتم شبانه روزی خود هماهنگ نمایند. آن ها می توانند زمان خوردن وعده های غذایی را با خوردن سنگین ترین وعده غذایی هنگام بیدار شدن در حدود 3 یا 4 بعد از ظهر و خوردن یک صبحانه سبک در خاتمه روز کاری خود در ساعت 7 یا 8 صبح تغییر دهند.

در صورتی که هله هوله خوری برای شما مسئله ای ایجاد کرد می توانید به این روش روی بیاورید که آشپزخانه را هر روز در ساعت مشخصی از عصر تعطیل کنید. می توانید از تلفن هوشمند خود برای هشدار دادن به شما جهت انجام این کار بهره ببرید. سپس در این زمان به جایی بروید که یخچال در دید شما نباشد و سر خود را با کار های مختلف گرم کنید.

منبع:ایسنا

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 52975

به "اهمیت زمان بندی برای کاهش وزن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اهمیت زمان بندی برای کاهش وزن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید