6 حقیقت درباره باتری گوشی ها ، از تاثیر شارژ سریع روی باتری تا شارژ بیش از حد

به گزارش مجله سرگرمی، شاید برای شما هم پیش آمده باشد حین شارژ گوشی هوشمند که از شارژ سریع پشتیبانی می نماید، شاهد داغ شدن گوشی باشید. به همین خاطر ممکن است برایتان سوال پیش بیاید آیا این داغ شدن به ضرر گوشی است یا باید آن را امری عادی تلقی کرد؟ در این مطلب به آنالیز کامل تاثیر شارژ سریع روی باتری گوشی و داغ شدن آن در این حین و همچنین شارژ بیش از حد می پردازیم و روش هایی را پیشنهاد می کنیم که با یاری آن می توانید طول عمر باتری خود را افزایش دهید.

6 حقیقت درباره باتری گوشی ها ، از تاثیر شارژ سریع روی باتری تا شارژ بیش از حد

یکی از پرتکرارترین سوال هایی که کاربران هنگام خرید یک گوشی می پرسند، طول عمر باتری است. همه آن ها تمایل دارند بدانند آیا باتری می تواند بعد از گذشت یک سال، باز هم با همان کیفیت گوشی را روشن نگه دارد یا خیر. در این بین مهم نیست چه گوشی خریداری می کنید؛ از آیفون SE 2020 با باتری 1821 میلی آمپر ساعتی گرفته تا گلکسی A51 و وان پلاس 8، طول عمر باتری یک مسئله بسیار جدی است.

در زمانی که انتظار اضافه شدن قابلیت های زیادی به گوشی های خود داریم مانند نمایشگر با کیفیت تر، دوربین قوی تر و …، بدیهی است مصرف باتری نیز شدیدتر گردد. از طرفی بسیار مهم است اگر یک گوشی بتواند کاربر را یک روز بدون مشکل همراهی کند.

با افزایش حجم باتری ها، مدت زمان شارژ آن ها هم افزایش پیدا کرد. اینجا بود که به فناوری شارژ سریع احتیاج پیدا کردیم. یکی از هیجان انگیزترین قابلیت هایی که دیگر در گوشی های میان رده نیز در دسترس واقع شده است. در حال حاضر بعضی از گوشی ها با شارژر 60 واتی، سریع ترین شارژرها را دارند و اگر دارندگان این محصولات پیام کمبود شارژ را مشاهده نمایند، به جای روشن کردن حالت ذخیره انرژی و ترک منزل، می توانند تنها با 10 دقیقه شارژ، ظرفیت باتری را به میزان قابل قبولی برسانند.

اما اکنون که شارژ سریع همه گیر شده، سوالی به ذهنمان خطور می نماید. آیا شارژرهایی با ظرفیت بالا، می توانند در طول زمان به باتری گوشی آسیب برسانند؟ آیا این قابلیت به مرور، ظرفیت شارژدهی باتری را کاهش می دهد؟ و اینکه به طور کلی چه چیزی باعث آسیب رساندن به باتری در طول زمان می گردد؟

برای پاسخ به این پرسش ها، وب سایت Cnet با افرادی متخصص و محقق در این زمینه گفت و گویی داشت تا مطمئن گردد فناوری شارژ سریع چگونه می تواند عمر باتری را تحت الشعاع قرار دهد. در ادامه می توانید 6 نتیجه ای که از این گفت و گو حاصل شد را مشاهده کنید.

چطور باتری گوشی یا لپ تاپ را کالیبره کنیم؟ (فرمول قسمت 90)

1. فناوری کنونی باتری ها به این زودی تغییر نمی نماید

تمام گوشی های هوشمند و به عبارتی بسیاری از لوازم الکترونیکی و ماشین های الکتریکی از باتری لیتیوم یونی استفاده می نمایند که در صورت خالی شدن می توانند مجددا شارژ گردد. بسیار سخت است بخواهیم انتظار داشته باشیم باتری ساخته گردد که طول عمر بسیار بالایی داشته باشد چون دهه هاست که شرایط باتری به شکل چشم گیری تغییر نکرد.

تمام تلاشی که شرکت ها در زمینه مصرف بهینه باتری انجام دادند افزودن یک سری قابلیت از جمله ذخیره انرژی بود که مصرف برنامه ها را مدیریت می کرد و یا برنامه هایی که فرایند شارژ شدن دستگاه را به گونه ای که به دستگاه آسیب نرسد کنترل می کردند. بدین ترتیب، کمی از سرعت بالای خالی شدن باتری کم می شد. متاسفانه وقتی به گوشی هوشمند می رسیم، ذهنمان سمت ماشین ها و سیستم های الکتریکی خانه می رود که برای عملکرد درست، بسیار بیشتر از 2 یا 3 سالی که از گوشی های هوشمند انتظار داریم عمر می نمایند.

یک مورد دیگر، حجم باتری است. در مقایسه با یک ماشین، ظرفیت یک گوشی واقعا ناچیز است. مثلا باتری گوشی آیفون 11 پرو مکس (3969 میلی آمپر ساعت) 4000 بار ضعیف تر از باتری ماشین تسلا T3 است. البته این اعداد و ارقام وقتی برای مقایسه گوشی و ماشین به کار می رود، کمی گیج نماینده می گردد. مثلا ظرفیت باتری های گوشی بر اساس میلی آمپر ساعت سنجیده می گردد و باتری های ماشین وات ساعت. اما خب می توان تا حدودی بین آن ها رابطه ای ایجاد کرد.

برای مثال، ظرفیت باتری پیکسل 4 حدودا 2800 میلی آمپر ساعت است (10.6 وات ساعت). در طرف مقابل آیفون 11 پرو مکس با ظرفیت 3969 میلی آمپر ساعت یا به عبارتی 15.04 وات ساعت راهی بازار شد. این در حالی است که مثلا Chevy Volt از یک باتری 18.400 وات ساعت بهره می برد و این میزان برای تسلا مدل 3 به 62.000 وات ساعت می رسد.

این مسئله اهمیت بسیار زیادی دارد. چون هرچه یک باتری ظرفیت بیشتری داشته باشد، می توان ترفندهای بیشتری برای ذخیره انرژی برای آن در نظر گرفت. برای مثال وقتی یک باتری را شارژ می کنید، ولتاژ افزایش پیدا می نماید و همین مسئله آن را تحت فشار قرار می دهد. به خصوص در 20 درصد انتهای. برای اجتناب از چنین فشاری، سازندگان ماشین الکتریکی باتری های جدید را تا 80 درصد شارژ می نمایند. به خاطر ظرفیت بالاتر باتری های جدید، ماشین های الکتریکی همچنان می توانند تا مسافت های قابل قبولی را طی نمایند بدون اینکه فشاری از بابت ولتاژ بالا آن را تهدید کند. این مسئله می تواند طول عمر باتری ماشین را دوبرابر افزایش دهد.

باتری های پرحجم گوشی، می توانند با یک بار شارژ، یک روز کامل دوام داشته باشند اما اگر حتما این میزان به 100 درصد برسد. هرچند همین مقدار هم به راحتی می تواند میزان قابل قبولی را تا احتیاج به شارژ بعدی شما را همراهی کند اما خب این موضوع هر بار باتری گوشی را تحت همان فشاری قرار می دهد که در 20 درصد انتهای وجود دارد و همانطور که گفته شد، به خاطر عدم ایجاد تحولی چشمگیر در طول عمر باتری ها، تنها راه این است که بتوانیم گوشی ها را بهینه تر فراوری کنیم.

2. شارژ سریع به گوشی شما آسیب نمی رساند

خروجی شارژرهای معمولی، 5 تا 10 وات است. یک شارژر سریع تر می تواند در نهایت این میزان را به 8 برابر هم افزایش دهد. برای مثال آیفون 11 پرو و پرو مکس از شارژرهای سریع 18 واتی و گلکسی نوت 10 پلاس از شارژر 25 واتی حتی 45 واتی نیز پشتیبانی می نمایند. (شارژر 45 واتی برای نوت 10 به صورت مجزا و با قیمت 50 دلار در دسترس است).

اگر باتری گوشی یا خود شارژر مشکل خاصی نداشته باشد، شارژر سریع هیچ تاثیر منفی روی باتری نخواهد گذاشت. نه در دراز مدت و نه در کوتاه مدت. پس جای هیچ نگرانی ندارد اگر شارژر گوشی شما 45 واتی یا حتی در بعضی موارد هم 60 واتی بود. اما چرا؟

شارژرهای سریع در دو فاز کار می نمایند. فاز اول، ولتاژ زیادی را به باتری خالی یا نیمه خالی وارد می نماید. به همین خاطر است که در 10، 15 و 30 دقیقه ابتدایی ممکن است شارژ گوشی به 50 تا 70 درصد برسد. به این خاطر که باتری ها در فاز اول شارژ شدن، می توانند بدون اینکه آسیبی به آن ها وارد شد، میزان زیادی از شارژ را دریافت نمایند.

برای مثال، سامسونگ مدعی شده شارژر سریع 45 واتی این شرکت می تواند یک باتری خالی را در مدت زمان 30 دقیقه از 0 به 70 درصد برساند. اپل می گوید شارژر سریع همراه با آیفون 11 پرو می تواند باتری خالی این محصول را در عرض 30 دقیقه به 50 درصد افزایش دهد و بسیاری از شرکت های دیگر با ادعاهای مشابه که البته درست هم می گویند.

اما آیا می دانید چقدر زمان برای شارژ کردن ظرفیت خالی باقی مانده احتیاج دارید؟ این جاست که وارد فاز دوم می شویم. در این قسمت، شرکت ها مجبور هستند سرعت شارژ شدن گوشی را کاهش دهند تا ولتاژ کمتری به باتری داده شده و لذا از آسیب دیدن آن جلوگیری گردد. اگر این اتفاق نیفتد قطعا باتری در مدت زمان کوتاهی با مسائل جدی روبرو خواهد شد.

آرتور شی، یکی از مهندسین و تعمیرکاران گوشی هوشمند وب سایت iFixit می گوید باتری را یک اسفنج در نظر بگیرید. وقتی آب را روی یک اسفنج خشک می ریزید، به سرعت آن را جذب می نماید. برای یک باتری این دقیقا همان فاز اولیه است. وقتی با همان سرعت به ریختن آب روی آن اسفنج خیس ادامه دهید، آب روی سطح اسفنج می ماند و دیگر به درون آن نفوذ نمی نماید و خب می ریزد. در فرایند شارژ یک گوشی، انرژی هایی که مانند این جذب نمی شوند، می توانند باعث آسیب رساندن به باتری شده و آن را تضعیف نمایند.

حال اگر سیستم کنترل نماینده این دو فاز که توسط شرکت های سازنده اعمال می گردد خوب باشد، آسیبی به گوشی وارد نمی گردد چون این سیستم کاملا فرایند شارژ شدن را زیر نظر می گیرد تا باتری فرصت مناسب برای دریافت شارژ را داشته باشد و در لحظات آخر هم همه چیز برای جلوگیری از وجود مشکل، آهسته تر پیش برود. به همین خاطر است که گاهی برای پر شدن 2 یا 3 درصد به 10 دقیقه وقت احتیاج دارید در حالی که هنگام شارژ شدن از 0، در مدت 10 دقیقه شاید بتوانید تا 20 یا 30 درصد هم باتری را پر کنید.

البته اگر در ذهن خود گلکسی نوت 7 را تصور نموده اید باید بدانید این مسائل هیچ ربطی به این محصول نداشت و در واقع نرم افزارهای کنترل باتری به خوبی در این گوشی طراحی شده بودند و دلیل انفجار آن به خاطر مشکل در طراحی خود باتری بود.

قابلیت Optimized Charging وان پلاس با هدف افزایش طول عمر باتری رسما معرفی گردید

3. شما نمی توانید باتری گوشی خود را بیشتر از 100 درصد شارژ کنید

شارژ بیش از حد باتری یکی از جدی ترین و به عبارتی آزاردهنده ترین دغدغه هایی است که کاربران دارند. بسیاری از ما هنگام خواب گوشی را به شارژ می زنیم و با این نگرانی که ممکن است بیش از 100 درصد شارژ گردد یا بیدار می مانیم و یا برای شارژ مجدد آن تا صبح صبر می کنیم. با این طرز فکر که اگر باتری بعد از 100 درصد شارژ شدن باز هم متصل به شارژر باشد، فراتر از ظرفیت خود شارژ می گردد و این مسئله آن را ناپایدار می نماید. در نتیجه بعد از مدتی کم، باتری همان عملکرد خوب خود را نشان نمی دهد، باعث داغ شدن می گردد و مواردی از این دست.

اما با توجه به گفته افراد متخصص در این زمینه، سیستم مدیریتی باتری به گونه ای است که وقتی 100 درصد شارژ به آن تزریق می گردد، گوشی به صورت اتوماتیک فرایند شارژ شدن را قطع می نماید و اصلا کار به شارژ اضافه نخواهد کشید. البته این در رابطه با گوشی های جدید صدق می نماید. ونکات اسرینیواسون، یکی از محققین در این زمینه می گوید:

البته به خاطر داشته باشید با 100 درصد شارژ کردن گوشی هم می توان آن را تحت فشار قرار داد و دقیقا به همین خاطر است که سازندگان ماشین های الکتریکی، باتری این دستگاه ها را تا 80 درصد شارژ می نمایند اما چون حجم آن باتری ها بسیار بالاست، ماندگاری و طول عمر زیاد به مدت زمان روشن نگه داشتن ماشین ترجیح داده می گردد. در واقع با همان 80 درصد هم می توان مسافت زیادی را طی کرد.

اما اپل برای اینکه باتری هایش بعد از پر شدن، بیش از حد در شارژ نمانند، راه چاره هوشمندانه ای را در پیش گرفت. این شرکت همزمان با معرفی iOS 13، قابلیت جدیدی را رونمایی کرد که باتری را تا 100 درصد شارژ می کرد، اما بدون اینکه آسیبی جدی در دراز مدت به آن وارد گردد.

اگر شما هم جز آن دسته از کاربرانی هستید که در طول روز و یا هنگامی که خواب هستید گوشی را به شارژر متصل می کنید، بهتر است این قابلی جدید را از بخش تنظیمات فعال نموده تا Optimized Battery Charging این فرایند را تحت کنترل بگیرد. برنامه به مرور یاد می گیرد چه زمانی شما خواب هستید، چه زمانی گوشی را شارژر می کنید و چه زمانی برای برداشتن آن از شارژر بیدار می شوید.

بدین ترتیب هنگامی که خواب هستید گوشی تنها تا 80 درصد شارژ می گردد و نه بیشتر تا تحت فشار 20 درصد انتهای نباشد. با توجه به آنچه که از فرایند شارژ شدن گوشی می آموزد، مدتی قبل از اینکه آن را از شارژر جدا کنید، باتری را به 100 درصد می رساند. البته این موضوع برای کسانی که برنامه زمانی دقیقی برای شارژ کردن گوشی دارند بسیار مناسب است. راه دیگر برای انجام چنین کاری این است که وقتی گوشی به 80 درصد از شارژ رسید آن را جدا کنید اما خب باید قید 20 درصد باقی مانده را در این صورت بزنید.

4. اجازه ندهید شارژ باتری به 0 برسد

قبلا، بهتر بود هرازچندگاهی شارژ گوشی را یک بار کاملا به صفر رسانده و تا 100 درصد پر کنیم تا بدین ترتیب باتری بتواند مجددا شرایط شارژدهی خود را کالیبره کند اما اکنون اصلا احتیاجی به چنین کاری نداریم. در واقع شارژ صفر تا صد معمولا باعث رخ دادن یک سری واکنش های شیمیایی می گردد که به مرور به باتری آسیب می رساند. برای اینکه هیچوقت شارژ گوشی کاملا تخلیه نگردد، سیستم مدیریت باتری آن را درست در مرز امن قبل خالی شدن خاموش می نماید.

اگر می خواهید باتری گوشی شما طول عمر بالایی داشته باشد، بهتر است هیچوقت نگذارید میزان شارژ آن به کمتر از 30 درصد برسد. اگر وقتی این میزان به 40 هم رسید و آن را به شارژر متصل کردید نه تنها هیچ مسئله ای پیش نخواهد آمد بلکه کار درستی هم انجام داده اید.

5. دمای بالا به باتری گوشی آسیب می زند

قطعا این موضوع را می دانید و بدیهی است لوازم الکترونیکی وقتی در دمای بالایی فعالیت می نمایند ممکن است آسیب ببینند. به عبارتی ساده تر، دما قاتل باتری گوشی ها است و به سرعت باعث کاهش طول عمر باتری می گردد. در شرایطی هم که دما بسیار زیاد باشد باتری ممکن است منفجر گردد.

معمولا در روزهای تابستان، از گذاشتن گوشی روی داشبورد ماشین و یا به طور کلی درون ماشین، کنار پنجره و جاهایی که آفتاب به شدت به آن نقطه می تابد خودداری کنید. در مواقعی حتی بهتر است قاب محافظ آن را نیز هنگامی که درون خانه هستید خارج کنید تا گوشی بتواند بهتر دمای فراوری شده را خارج کند.

به گفته ایزیدور بوچمن، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Cadex Electronics، دمای 86 درجه فارنهایت (30 درجه سلسیوس) به مرور می تواند باتری را از عملکرد صحیح آن دور کند. بعضی ها معتقدند در روزهای گرم تابستان تقریبا هر محلی جز یخچال گرم است. بدیهی است گاهی اوقات دور کردن گوشی از جاهای گرم واقعا سخت خواهد بود اما هدف از این گفته ها این است که باتری را حتی الامکان در جاهای خنک نگه دارید. مثلا زمانی که مجبورید از خانه بیرون بروید، یک پارچه دور آن گذاشته و آن را درون کیف و نزدیک بطری آب سرد بگذارید. به همین سادگی می توان تا حد زیادی از داغ شدن آن جلوگیری کرد.

6. شارژر و کابل های دیگر به باتری آسیبی وارد نمی نمایند

مادامی که از یک شارژر و یا کابل تقلبی و خراب استفاده نکنید، استفاده از دیگر شارژرها و کابل ها به باتری آسیب نمی زند. هرچند طبیعی است در بعضی موارد اگر از شارژر اصلی گوشی استفاده نکنید مدت زمان شارژ شدن افزایش پیدا می نماید اما اینکه بگوییم باتری آسیب می بیند تصور غلطی است.

بعضی از شرکت ها هم هستند نظیر وان پلاس و هواوی که از سیستم شارژ منحصربه فردی استفاده می نمایند. بدین صورت که بخشی از مدار که وظیفه شارژ سریع را بر عهده دارد درون خود شارژر تعبیه شده و بدین ترتیب برای بهره مندی کامل از فناوری شارژ سریع باید حتما از شارژر اصلی استفاده کرد. اما شرکت هایی مثل سامسونگ و اپل اجازه می دهند هر شارژری که از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می نماید و با گوشی نیز سازگاری دارد، آن را با سرعت بالایی شارژ کند.

مسلما پیشنهاد ما این است که از همان کابل و شارژری که با خود گوشی عرضه می گردد برای شارژ آن استفاده کنید چون این بهترین کار ممکن است. در واقع این امکان وجود دارد وقتی از شارژر و کابل دیگری استفاده می کنید، حتی اگر از فناوری های یاد شده بهره مند باشد، اما باز هم گوشی تنظیمات شارژ را به پایین ترین سرعت ممکن برساند.

راه چاره افزایش دوام باتری گوشی چیست؟

برای اینکه باتری در طول روز دوام یشتری داشته باشد، بهتر است از قابلیت های ذخیره انرژی گوشی استفاده کنید. مثلا کاهش نور صفحه، خاموش کردن وای فای، بلوتوث، کاهش دسترسی برنامه ها در پس زمینه به GPS، بستن برنامه های فعال و مواردی از این دست می تواند به افزایش میزان شارژدهی باتری یاری شایانی کند.

اما در نهایت باید به این نکته هم اشاره کنیم که مهم نیست چقدر خوب از باتری محافظت می کنید، طول عمر آن ها زودتر از آنچه که انتظار دارید به انتها می رسد و در واقع همان یک سال اول است که می توانیم نهایت لذت را از عملکرد خوب آن ببریم. هرچند این بدان معنا نیست که روش های بالا را نادیده بگیریم. چون گزارش شده چرخه عمر باتری می تواند در صورت استفاده درست، از 300 به 2000 بار هم افزایش پیدا کند. پس تا می توانید از گوشی هوشمند خود مراقبت کنید.

منبع: cnet

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 92889

به "6 حقیقت درباره باتری گوشی ها ، از تاثیر شارژ سریع روی باتری تا شارژ بیش از حد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 حقیقت درباره باتری گوشی ها ، از تاثیر شارژ سریع روی باتری تا شارژ بیش از حد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید